// //

Очакваме вашето обаждане

Обучение за фризьори с доказано качество

  Обучение на фризьори и фризьорки в ицензирани курсове от учебен център с доказано качество на всеки провеждан фризьорски курс.

  С участието си и прекрасното представяне в първия турнир за учебни Центрове извършващи Професионално Обучение по фризьорство, проведен в гр. Пловдив на 25. 10. 2013 г., ЦПО Рапакс недвусмислено демонстрира нивото на провежданото обучение в специализирани курсове за фризьори и фризьорки по лицензирани от МОН учебни програми. Той бе организиран от фирма „CHRISTIAN of ROMA” – дългогодишен вносител на професионални продукти, инструменти и апаратура за професионални фризьори на българския пазар и бе контролиран лично от представител на НАПОО.

  Въпреки издадените от НАПОО лицензи за обучение и провеждане на професионални фризьорски курсове на близо 250 учебни центрове в България, то смелост да демонстрират, чрез своите представители качеството на провежданото обучение за фризьори, събраха първоначално едва 15 учебни центрове. В последния момент броят на тези центрове за професионално обучение по фризьорство бе коригиран до само 12 ЦПО /в това число и учебен център с курсове за фризьори РАПАКС/. В следствие на това внезапно отказване на две от обявилите първоначално желание за участие в това оспорвано състезание по модни прически и различни фризьорски умения състезателки, за приза останаха да се борят 14 кандидат-фризьори от всички по големи градове в България.

  Така „ на шега” започна участието в турнира за прически и красота на представителите ни: завършващите курс по фризьорство  от I държавно ниво – Елвира Георгиева и Симон Делкова, управителя на ЦПО Рапакс – Лилия Тодорова, преподавателя по практика на нашите фризьорски курсове – Васил Иванов; както не на последно място ще споменем и специално подбраните от самите курсисти модели.

  След кратка подготовка на нашите курсисти по фризьорство в полеви условия /буквално в близкото кафене/, включващо гримиране на своите модели и обличане на професионално работно фризьорско облекло /характерно единствено за участниците представящи нивото на нашите фризьорски курсове в ЦПО Рапакс/. Състезателките ни показаха своите познания и характерния за нас стил – облечени в специално подготвени от ръководителите на учебен център Рапакс фризьорски престилки.

  Ето как изглеждаха другите състезатели борещи се за приза „Млад Фризьор” от конкурса и сами можете да забележите разликата в стиловете на фризьорките.

  Дори само заради своя професионален вид, те бяха поне ниво над другите състезатели и заслужаваха да спечелят, въпреки че и представените от тях вечерни прически бяха харесани и бурно аплодирани от публиката. За съжаление стила не всякога се има в предвид, а оценяването на една прическа понякога е доста субективно нещо.

  След 45 минути професионални процедури от обявяването на старта в състезанието, двамата ни все още завършващи курсове по професия фризьорство представители, приключиха своята работа и въпреки силната конкуренция на другите 12 състезатели съвсем заслужено спечелиха четвъртото и пето място в турнира със следните прически:

  Въпреки много доброто представяне, ние с огромно желание ще продължим нашето участие в сходни на този турнири за учебни центрове и незавършили още курсове за фризьори състезатели, но този път и ние ще заложим на представители в курсовете от по-високите втора и трета квалификационна степен по професия фризьорство. Така двойното и тройно по-голямото количество практически занимания в тези курсове за фризьори /спрямо началното първо ниво по фризьорство/, вече сигурно ще ни гарантира първо и второ място, независимо от броя на участващите центрове за обучение на фризьори и фризьорки и определените от тях представители.

  С прекрасното си представяне в турнири за провеждащи фризьорски курсове в България и курсисти по фризьорство, решили да премерят своите умения с представители от курсове по фризьорство обучавани в ЦПО Рапакс, ние ще продължим да държим широко разтворени крилете на орелът РАПАКС /символа на нашето ЦПО/.