// //

Очакваме вашето обаждане

Гол курс по маникюр в скъп салон, или …

  Провеждането на професионални курсове: масаж, фризьорство, козметика, педикюр, грим и т.н.: както и при курсовете по маникюр /с или без ноктопластика/: е наистина немислимо и смешно, без нужното количество професионално проведена практика!

  Провеждане на практически курсове върху кукли, рисунки, изкуствени горни крайници, прожекции от проектор, върху възглавнички, и др. не можем да наречем ПРОФЕСОНАЛНИ. Те предварително обричат всеки специализиран курс на гарантиран провал! Ние умишлено сме скрили лицата на участниците в такива курсове, защото не целим голо злословие. Просто искаме да ги покажем и заклеймим!

  Дори работното място за всеки един курсист да е наистина добре обособено, а в салона да има множество луксозно обзаведени работни места, то ако курсовете протичат без реална практика, те ще са доста „непълни”. Такива курсове без практика ние наричаме „ГОЛИ” курсове.

  Под определението „ Голи курсове” при професионален курс с липсващо и недостатъчно практическо обучение, ние нямаме в предвид облеклото на курсистите или преподавателите по време на курса, а нещо съвсем друго: Нека си представим обучението в показаните от снимките бази на произволни центрове, провеждащи специализирани курсове като жив организъм:

  – материалната база тогава определено ще е: – СКЕЛЕТА;

  – обзавеждането, ще трябва да бъде – СЪРЦЕТО;

  – необходимите на маникюристите инструменти, ще са неговата – ДУША;

  – помощно оборудване на маникюриста, може да са неговата –МУСКУЛАТУРА;

  – всички необходими консумативи като: – КРЪВОНОСНАТА СИСТЕМА;

  то клиентите за модели на практическо обучение от курса няма какво друго да бъдат освен:

  – завършващ слой на обучението, т.е. неговите ДРЕХИ!

  На снимките обаче няма видими клиенти /дрехи/, значи и самото обучение няма да е с дрехи и ние смело ще го наричаме „ГОЛО ОБУЧЕНИЕ”!

  За да се разграничим от провеждането на „ ГОЛИ КУРСОВЕ”, ще визуализираме атмосферата в нашите курсове, чрез сборна снимка с провеждано практическо обучение на курсисти в нашият учебен център за професионално обучение: